Wil je materiaal aanleveren? Neem dan even contact met ons op. Hoe eerder in het productieproces hoe beter. Een telefoontje en je hebt alle antwoorden. Is het al laat of wil je direct aan de slag? Hieronder vind je de meeste antwoorden..

Het aanleveren van materiaal kan via FTP. Heb je  nog gen FTP account? Vraag hem eenvoudig telefonisch aan. Daarnaast kunnen bestanden gedeeld worden via WeTransfer of Dropbox. HDD langsbrengen? Ook dat mag! Vanzelfsprekend zijn er geen extra kosten verbonden aan data transfers, ook niet voor opslag.

audiospecificaties

AAF settings:

AAF export settings

Het voordeel van deze instellingen is dat de videofile automatisch mee geexporteerd wordt in het voor Pro Tools juiste bestandsformaat. Let op dat alle bestanden meegestuurd worden als je het project opstuurt.

OMF settings:

OMF export settings

Bij aanleveren als OMF dient er apart een reference video meegezonden te worden in één van de formaten zoals hier rechts aangegeven is. Let op dat alle bestanden meegestuurd worden als je het project opstuurt.

videospecificaties

  • Avid DNxHD – voorkeur
  • Apple Pro Res (Proxy)
  • H.264
  • HD 1920×1080 – voorkeur
  • HD   1280×720 – minimaal
  • SD     720×480

Om zeker te zijn van goede sync heeft het gebruik van een flash frame op 2 seconden voor de start van de film, corresponderend met de 2-pop in de AAF/OMF, onze voorkeur.  

Download hier een handige template voor Premiere Pro. (In deze template zijn bars, tone, title slate, 2 pop en tijdcode opgenomen)

Toch een ander formaat? Geen probleem, we converteren het bestand om de video compatibel te maken met onze systemen. Houd er rekening mee dat resoluties lager dan 1280×720 het moeilijk maken om nauwkeurig lip sync te werken.

een EDL aanleveren

A CMX3600, red16 or file32 EDL for each relevant VIDEO track, or flattened EDL for the sequence (V-All or ‘merge events..’).

The EDL needs to be for Audio only, include scene/take, and with sound roll number. Please export 3 EDLS, (Sound Timecode, Start TC, and AUX TC sources). The sound roll number should reflect the production rolls of the dailies,

Please check the box “Dissolves as Cuts” when applicable

handige links met uitleg

Voor een handleiding AAF of OMF export vanuit Premiere voor Pro Tools klik je hier.

Werkt u met Final Cut X dan heeft u een speciale plug-in genaamd X2Pro nodig voor het aanleveren van een AAF. Bekijk onderstaande tutorial over het gebruik van deze plug-in.

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.