Missing Files in Pro Tools

Je hebt een AAF of OMF ontvangen en wil deze openen in Pro Tools. Helaas zijn er missing files. Een van de meest voorkomende problemen die je tegenkomt. Maar ze zijn er wel. Als je editor deze tenminste ook heeft meegezonden.

Lees deze tip om het euvel snel te verhelpen.

Missing Files - Pro Tools

Je weet zeker dat de files er zijn, je ziet ze immers staan in de meegeleverde audio map. Toch geeft Pro Tools je de melding dat er 243 audio files niet gevonden kunnen worden. En als je dat met de hand moet gaan doen kun je rekenen op heel veel muisklikken voordat je deze allemaal weer handmatig gelinkt hebt.

We kiezen toch voor ‘Manually find & relink’ en drukken vervolgens op OK.

Find Links - Pro Tools

Vervolgens zien je dit scherm, navigeer je naar de map waar de audio files die je zojuist bij de AAF of OMF hebt ontvangen zijn opgeslagen en klik je op ‘Find Links’.

Er opent nu een nieuw dialoog venster ‘Linking Options’.

Wanneer je hier in enkel de opties ‘Find by file ID’ en ‘Match Format’ aanklikt krijg je de volgende melding.*

Linking Short Files - Pro Tools

Deze kun je rustig negeren door op OK te klikken. Dit gaat je namelijk een hoop werk schelen. En vervolgens klik je dan bij ‘Linking Options’ ook op OK.

Commit Links - Pro Tools

De situatie zou nu als volgt moeten zijn. Voor al je missende audiofiles zou nu een oranje kettinkje moeten staan. Wanneer dit het geval is klik je op ‘Commit Links’ en moeten al je audio files weer zichtbaar zijn in je Pro Tools sessie.

* Soms komt het voor dat er geen ‘file ID’s’ aan de bestanden toegekend zijn. Kies dan in de ‘Linking Options’ voor ‘Find By Name’ om zo de missende bestanden alsnog te vinden.

Tracks order premiereLoudness Radar

De AudioFabrique maakt gebruik van cookies om deze website te analyseren, personaliseren en te verbeteren voor marketingdoeleinden.

 

Meer informatie of je instellingen aanpassen? Ga dan naar onze privacy policy.