Een podcast op of van je event

Je hebt ongetwijfeld eens een event met bijzondere sprekers bijgewoond of zelfs georganiseerd. Veel mensen vinden het fijn om op deze manier gemakkelijk kennis over verschillende zaken op te doen. Maar het werk gaat ook gewoon door. Tijdens het verhaal van een inspirerende spreker moest je toch dat ene belangrijke telefoontje plegen. Dagen later dacht je nog aan die ene spreker, maar wat zei hij of zij nou ook alweer? Het was ook zoveel informatie tegelijk. Zou het niet handig zijn om dat nog eens terug te kunnen luisteren?

© Annemieke van der Togt

© Annemieke van der Togt

Podcasts worden steeds populairder

De populariteit van podcasts in Nederland groeit. Inmiddels luisteren ruim 2,2 miljoen Nederlanders naar een podcast. De grootste groep bestaat uit hoogopgeleide jongeren en young professionals.

Na afloop van een event is er vaak een fotoreportage of een aftermovie. Op de website staan korte verslagen van de aanwezige sprekers.

Maar hoe fijn zou het zijn de sprekers daadwerkelijk te kunnen horen praten?
Hun verhalen kunnen ter plekke worden opgenomen voor een podcast. De simpelste variant is een integrale opname van je keynote sprekers. Daarnaast kun je interessante gesprekken organiseren tussen sprekers en bezoekers.

Hoe dan?

In beide gevallen kan De AudioFabrique de opname en productie van zo’n podcast faciliteren. Met diverse opnamemogelijkheden kunnen wij vanuit vrijwel alle moderne audiomixers direct opnames maken. Een zeer kostenefficiënte oplossing.

Wil je een podcast opnemen op je event en de aanwezigen laten meeluisteren? Ook dat kan. Middels draadloze hoofdtelefoons kunnen de aanwezigen meeluisteren tijdens de opnames en is er geen last van onnodige bijgeluiden.

Blijft langer hangen

In de huidige tijd wordt er voorafgaand, tijdens en na een event veelvuldig en direct gecommuniceerd met de aanwezige gasten. Via speciale apps voor langdurige events. De sociale kanalen en o.a. de website van het event. Dit directe contact maakt het ook mogelijk om een speciale podcast van het event direct te ‘pushen’ naar de aanwezigen. Bijvoorbeeld een samenvatting van de dag, die direct na afloop beschikbaar is terwijl de gasten weer onderweg naar huis zijn.

Een speciale podcast die is opgenomen op je event met de aanwezige sprekers, of opnames van de sprekers gedurende hun keynote, zijn een waardevolle toevoeging aan het evenement.

Bent u geïnteresseerd in het opnemen van een podcast? De AudioFabrique kan voor u het hele trajct van opname tot distributie van uw podcast verzorgen. Neem direct contact op!
De AudioFabrique | Neumann TLM 103De AudioFabrique | Neumann TLM 103

De AudioFabrique maakt gebruik van cookies om deze website te analyseren, personaliseren en te verbeteren voor marketingdoeleinden.

 

Meer informatie of je instellingen aanpassen? Ga dan naar onze privacy policy.